Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)cz.2

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 03 sie 2008, 10:41

Tak razi mnie to rowniez...zwlaszcza panie w wielkich marketach przy kasach...albo panowie lazacy za nami po sklepach....
Mnie osobiscie podoba sie w Niemczech....ze nikt tu tak jawnie sie mna nei interesuje...ide sobie ulica...tak zwracaja na mne uwage panowie....mmmm...coz to np razi mnei w Polsce...laski sa w kazdym wieku wycackane do granic mozliwosci,ale panowie...z brzuchem,ledwo dopinajaca sie koszula...w paski by wyszczuplic...ale niestety w bok idace...i rzuca ci taki spojrzenie chamskie...i mam wrazenie,ze facet jeden z drugim jest tak w sobie zadufany...ze to spojrzenie mi ma powiedziec...no co lalunia fajny bysior na ciebie patrzy... :badgrin: szkoda,ze zaniedbany...a jak juz slysze...ale fajna dupa....z czym tez sie ostatnio na zakupach spotkalam...Polacy szli...jeden do drugiego popatrz jaka piekna dziewczyna....coz przyjelam z godnoscia komplement...nie usmiechnelam sie nawet...ale tylko dlatego zeby po tym jak by uslyszeli ze ich rozumiem..nie uslyszec jakiegos glupiego tekstu...bo czesciej jednak mozna od Polakow uslyszec...cos o d....ie....mimo ze wypowadane w "kategoriach" dupy..

Awatar użytkownika
sylwiach
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: sylwiach » 03 sie 2008, 12:21

niestety tu w Dublinie to polakow tyle jak mrowkow:)(to takie moje powiedzonko) i laski z daleka widac,ze polki bo widac jak Cie mierz...o mamo...ja ogolnie zazwyczaj tez sie nie odzywam,ale raz jak stalam w kinie w kolejce po amu to juz nie wytrzymalam i jak zobaczylam dwoch napakowanych prostakow stojacych za mna i gadajacych na caly glos "ale dupa,co bys jej zrobil wylizalbys jej!" to jak sie odwrocilam i powiedzialam im co mysle to szczeny im opadly...wrrrrrrrr...nienawidze chamstwa!i to niestety ale nasi najczesciej......grrrrrr
Usmiech,usmiech,usmiech...to co w kobietach mezczyzni uwielbiaja:-)

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 03 sie 2008, 13:53

tez mi sie pewnego razu zdarzylo w IE jak polacy idacy za mna komentowali moje 'walory'...tylnie :-D Kiedy juz padlo 'sakramentalne' FAJNA DUPA,odwrocilam sie i powiedzialam 'No pewnie,ze fajna' :badgrin:

Zdziwilo mnie ich 'zdziwienie',ze odpowiedzialam po polsku,przeciez w Dublinie jest tylu polakow,ze niewarto komus za plecami obrabiac dupy...

Sylwiach to Ty w avku? ;)
21.01.2009' -350cc Eurosilicone HP
15.10.2010'- nie ma juz Gucia =(

Maj 2010- 'Powrot do natury'-grupa wsparcia :D czyli zapuszczamy wloski ;)

Awatar użytkownika
Poli
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Poli » 03 sie 2008, 20:34

A ja wlasnie wrocilam w nocy z polski i jak zwykle załapałam dola :? . w Polsce byl totalny upal po 30 stopni, a jak przekroczylismy granice Danii, oczywiście zaczelo padac, a raczej lac, i oczywsicie zapowiadaj deszcze jak zwykle :x . I jak w tym kraju nie wpasc w depreche :(

co do chamstwa polakow za granica to zgodze sie w 200%, chociaz nie ma tu za wielu polakow, ale jednak sa. Zdarza mi sie widziec napakowanych palantow szpanujących i klnących na cala ulice :x . Po prostu szkoda slow :evil: .

I za dwa dni znowu do szkoly :x , az niedobrze mi sie robi :doubt:

lovcia
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: lovcia » 03 sie 2008, 21:41

shandapanda..piszesz ze zbierasz na cycochy to super ale jezeli to jestes ty na fotce w blond wlosach to powiem ci ,ze masz zajebicho cycki ...ja wlasnie podobne zrobilam 260ml bo mialam nic zero...

bianka15
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: bianka15 » 03 sie 2008, 22:23

Ja lece na 3 tyg do Pl!!!!Juz nie moge sie doczekac, zaczelam odliczac dni zostalo ich 16!!!!Wiem, ze ciezko bedzie wrocic zawsze mam z tym problem, po tygodniu jest ciezko az boje sie myslec co bedzie tym razem po 3 tyg w Pl!!!!Czasami zamiast cieszyc sie chwila albo myslec co milego przede mna to ja juz wybiegam dalekkooo, dalekooo co bedzie jak wroce juz widze oczami wyobrazni jak zegnam sie z mama , siostra ktore sa calym moim swiatem, przyjaciolmi jak zaplakana wsiadam do samolotu i przez 2 godz lotu sie nie odzywam do misia bo przeciez jestem smutna i tak mi ciezko(mam tak zawsze!)jak on mnie pociesza i mowi "ale przeciez niedlugo znowu sie zobaczycie..."A ja zaczynam wyc i ludzie wkolo mysla ze pewnie malzenska sprzeczka, jak wracam na drugi dzien do pracy i widze znowu te falszywe usmiechniete twarze i pytanie"How are you, Did you have a nice time?" i kazdemu po kolei musze odpowiadac to samo na te same pytanie!!!GRRRR...jak sobie o tym wszystkim mysle to az mi sie nie chce leciec :(
Bedzie musial minac tydzien zanim sie ockne, ze jestem daaaalekkkkoo od rodzinnego domu, od osob, ktore sa najwazniejsze od miejsc ktore sa mi bliskie i od tej "polskosci", ktorej jednak jestem czescia.........

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 03 sie 2008, 22:39

bianka15, Ja tez tak ciezko przechodzilam kazdy wyjazd z polski, zawsze byl placz i wielki dolek, ale od kiedy przyszedl na swiat moj syneczek jest troszke lzej, bo wiem, ze w polsce jest moj dom rodzinny, rodzice, rodzenstwo , przyjaciele, ale tu jest teraz moj dom, gdzie wychowuje mojego synka, gdzie wszystko jest tylko moje, gdzie nie musze sie nikogo o nic pytac, to moje zycie, jakie sobie wybralam, na jakie sie zdecydowalam. I wiem juz teraz, ze za ok 4 lata bardzo chce wrocic do polski, ale nie do domu mamy, tylko swojego i o osiagniecie tego wlasnie celu tu walcze, tu spedzam noce w pracy i tu pozbywam sie dolow, a napelniam pozytywistycznymi myslami, ze uda mi sie to osiagnac. A jak bedzie to sie okaze!!!Cele sá po to by je realizowac, chce miec piekny biust, juz czekam na operacje, chce miec swoj maly domek, musze sie o niego wystarac, a placz mi w tym nie pomoze, wiec z pozytywnym nastawieniem walcze kazdego dnia o zdobycie tego kolejnego celu!!!
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Awatar użytkownika
justa12345
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: justa12345 » 03 sie 2008, 23:01

Tak sobie czytam wasze posty sama nie wiem Za granica jestem od czterech lat i chyba na stale tesknie za polska a najbardziej za moja siostra chociarz codziennie z nia rozmawiam przez tel Dla mnie pobyty w polsce staja sie meczace tam trzeba byc zawsze super ubrana ,umalowana i wyczesana bo inaczj powiedza ze ci sie jednak nie powodzi .Nie jest za bardzo wazne kim jestes za to jak wygladasz to sie liczy Tu gdzie mieszkam nikt na nikogo nie patrzy nie ocenia i to mi sie tu podoba
24.11.2008 nos i piersi

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 03 sie 2008, 23:19

justa12345, Wiesz to chyba zalezy od nastawienia, ten nasz wyglad. Ja jak jestem u mamci to caly dzien latam w podkoszulku i spodenkach, zadnego makijazu, po prostu sama natura, fakt jak gdzies ide ze znajomymi to sie maluje i czesze i ubieram, ale to tak samo jak tutaj...w UK. A to czy i jak mi sie powodzi to niczyja sprawa, wiec po co ludzia czymkolwiek oczy mydlic. Badz soba i nie daj sie zwariowac!!!!
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 04 sie 2008, 01:14

zgadzam sie...jak jestem w Pl to zawsze musze wygladac jak prosto z beauty salonu,bo inaczej to zaraz by sobie ludzie cos o mnie pomysleli,ze mi tu zle itp,szczerze wisi mi to,ale nie chce by moja mamcia sluchala takiego glupiego gadania,a po za tym jak wygladam za dobrze to tez jest gadanie :badgrin: :roll:
a tutaj w IE zdarza mi sie chodzic w dresach i koszulce do tego zero makijazu i wcale nikt na to nie zwraca uwagi :oops: i to jest wlasnie extra ;)
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”