Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Post autor: anima60 » 26 sty 2014, 19:16

Ja prawie zawsze chodzę do najbliższego wolnego i potem muszę sama poprawiać. Pewnie dlatego jestem ciągle taka oskubana i nigdy nie dotrę na lift, bo co mi zasłoni te okropne blizny

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 26 sty 2014, 21:09

Wiesz jak ja doszłam do dłuższych?
Poprosiłam o farbowanie i tylko lekkie skorygowanie, bo zapuszczam.
Zrobiła nieznaczną korektę. Na drugi raz to samo.
I stały się półdługie, poniżej uszu. Teraz rosną i tylko farbuję odrost.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 26 sty 2014, 23:37

Ostatnio szłam do pralni i po drodze mijając fryzjera wsadziłam głowę z zapytaniem czy mnie podetnie. Z tymi ubraniami na ręce poszłam i zapłaciłam całe 10zł
zadowolona

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 26 sty 2014, 23:50

a tam z tymi fryzjerami ,teraz przez zime i czapki to wlosy i tak wygladaja jak siano ,przynajmniej moje.
Czekam wiosny ,w marcu planuje isc do fryzjera jak wytrzymam .
Babina spodniczka z new yorker za 19,99 ,nie warto ja wspominac:)

Awatar użytkownika
stradapl
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: stradapl » 27 sty 2014, 03:44

niebieska pisze: Co do upięcia się zgadzam jak najbardziej, że postarzają, ale wolę już to, niż rozpuszczone pięć włosów na krzyż.

ekhm, kochana, juz mam wlosy tylko do ramion (makeup (rofl
Niebieska to sie ma , ja tez mam teraz włosy do ramion bo sama zniszczylam lokówka, fryzjerka mi poleciła , rzeczywiście fajne były fryzurki ale przesadziłam i około 15 cm ścięte na święta (pleure
Zawsze mam długie włosy choć niezbyt cudne ale najlepiej wyglądam w koku lub niedbalej fryzurze przy rozpuszczonych włosach
Niedbala fryzura nie oznacza u mnie odrostow czy lśniących od tłuszczu włosów
Kiedy obcielam włosy usłyszałam od kilku osób ze odmlodnialam , wiec ta długość zostawię już do liftu (nod , potem jak uda mi sie odmłodzić to może z powrotem zapuszcze (giggle
Poradniki twierdza ze w "odpowiednim wieku "można nosić długie włosy ale jakby muśnięte wiatrem , nie ułożone sztywno jakbyśmy wyszły wprost od fryzjera
Ja uważam ze krótka fryzura pasuje tylko przy ksztaltnej głowie i ważna jest tez proporcja głowy do figury
Ja uważam Panią Wander za urodziwa kobietę ale nie wiem czy zauwazylyscie ale ona ma bardzo duża głowę , napisze wprost - nieproporcjonalnie duża do figury i rozpuszczone włosy tuszuje te wadę i miała niezaprzeczalnie piękne włosy (tongueout godne i dziś pozazdroszczenia
"Różnica między niemożliwym a możliwym leży w ludzkiej determinacji."
"Niektórzy patrzą na świat i pytają: Dlaczego? Inni patrzą na swoje marzenia i pytają: Dlaczego nie? "

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 27 sty 2014, 09:49

Włosy to mój konik :) uważam, że dobre cięcię i dobrze położona farba robi kobietę.
Prawie zawsze poznam czy ktoś farbuje w domu czy u dobrego fryzjera.
Osiedlowe saloony pani Krysi zaliczam do kategorii farbowania w domu :)

Nie mam z natury gęstych włosów, ani pięknie się układających, ale dbam, odżywiam, pielęgnuję i są moim dużym atutem dzięki temu.
Z wielkim zaangażowaniem wyszukuję kobiety starsze od mnie i wyglądające fajnie w długich włosach, bo przeraża mnie myśl o ich obcięciu.

Stradapl zgadzam się z Tobą.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 27 sty 2014, 10:44

włosy, włosy , niebieska a znasz powiedzenie - chytry dwa razy traci
oczywiscie nie chce ci dowalać, ja w grudniu poszłam do salonu, z prawdziwego zdażenia, bo wcześniej na obcianaie chodziłam do mojej kumpeliki, ale chciałam zmiany, chciałam wycieniować, co moja ewcia odradziła, bo powiedziała,ze po wypadaiu i tak są nie zagęste, i że jak mi przecieniuje to będą firanki, więc namówi0owna przez inną moją koleżankę jaki wspaniały salon odkryła, umówiłam się i poszłam, obciąć tak 2-3 cm, odświezyć końcówki i wyrownać grzywkę, bo rosnie mi jak szalona i co 2-3 tygodnie muszę podcinać, więc robie to sama, i pan mi popiskał żeby były końcówki mokre, podcinał, wyrównywał, grzywkę zczesał mi z czubka głowy i chlasnął na prosta - tak jak ma jaga, dół wyrównał, i jak zdjął pelelerynkę to się okazało że obicioł z 8 cm, zapłaciłam 35 zł za obcięcie grzywki, która teraz mi się rozdziela i wygląda jakbym miała wycieniowaną góre głowy bo włosy sobie wracają jak chcą, dół tarachnięty i z pół roku trzeba czekać na dawną długość, nie uzył żadnych kosmetyków, i się wyleczyłam ze znanego salonu, co do koloru to pan fryzjer sam mnie pytał czym mam zrobiony taki ładny kolor? (nod a dziewczyny miesiącami do niego w kolejce czekają, widocznie tylko mnie nie pasuje .
ulla ja też dbam o włosy, uzywam odżywki, maski, olej arganowy, nabłyszczać, po leczeniu sterydami, zrobiły się ble, więc walcze żeby były piękne
moja prababcia (a zmarła kiedy ja miałam 23 lata) zawsze powtarzała, u kobiety najważniejsza główka i bucik, reszta to juz nie ważna, jak jest fryzurka i bucik obstalowany to ho ho, a była z niej damulka, skromna, ale z gustem miała super zgrabne nogi do starości i zawsze nosiła buty na małym obcasiku, oraz cienkie rajstopy, co w tamtych czasach było ewenementem, regularnie chodziła do fryzjera, miała fryzure na garsonkę (jak ktoś wie jaka to, to szacun)a głowę myła całe życie, codzinnie

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 27 sty 2014, 11:05

Tez nie wiem co robic . Od czasu jak zmienilm fryzjera ( swietnego , prawdziwego mistrza) to nie moge wtrafic na takiego lub taka fryzjerke ktora by byla tak dobra jak ten dawny . Do niego juz nie wroce , bo jakos tak wyszlo . Nowe salony mnie przerazaja . Jeszcze nie dawno robilam jak zawsze pasemka , po krotkim czasie wlosy mi zzolkly , a ja nie cierpie cieplego blondu bo mi w nim jest niekorzystnie , jestem typem chlodnym i blond musi byc chlodny . No wiec znowu wrocilam do salonu , przed wyjadem do Warszawy i poprosilam o rozjasnienie , na inny blond ( to zupelnie odrebny zabieg na wlosy) , no i co wyszlo , wlosy owszem sa zimnego koloru ale CIEMNIEJSZE , kurka (headbang , tego tez nie lubie , bo bardzo zle sie czuje w ciemnych wlosach . Kupilam w sklepie fryzjerskim taki sam srodek Jaki mi nalozyli ostatnio i zrobie sama . Okazuje sie ze w tych najbardziej znanych salonach oszczedzaja na produktach , kupuja tansze , gorszej jakosci i wciskaja we flakony z ich nazwa . Dobry produkt nie powoduje szybkiego zolkniecia , natomiast tani , gorszej jakosci owszem , nic dobrego wlosom z nim nie wychodzi. Szukam na nowo kogos dobrego ale takiego co pracuje na dobrych produktach , tylko czy znajde ?
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
Livulka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Livulka » 27 sty 2014, 11:44

Ja mam z fryzjerami podobnie.Mam jedną do której na kolor jeżdżę już kilka lat,ale ona do obcinania w ogóle się nie nadaje.Ostatnio kolor też mi schrzaniła-więc obraziłam sie (giggle i na razie nie jade.Dobrego frycka to ze świecą szukać.Niby uzgadniamy jaki kolor,co gdzie i jak a potem jakoś wychodzi co innego...albo ja wybredniak jestem ,nie wiem...
Beatko a co za środek kupiłaś? ja sama to się trochę boję z blondem szaleć

A kiedyś to miałam takiego pecha,że wyszłam od pani fryzjerki z zielonkawymi własami....
Farbuję na blond zawsze.
http://www.facebook.com/portalbeautywpolsce" onclick="window.open(this.href);return false;

JAK WEJŚĆ DO GALERII ZAMKNIĘTEJ
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... =26&t=2799" onclick="window.open(this.href);return false;

SAMOUCZEK DLA UŻYTKOWNIKÓW
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 26&t=11210" onclick="window.open(this.href);return false;

Zajrzycie także na nasz portal, można tam przeczytać interesujące artykuły http://beautywpolsce.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 27 sty 2014, 12:15

To jest srodek ktory niweluje zolty odcien ale nie jest to rodzaj farby . Do tego fryzjerka ktora pracuje w sklepie w ktorym ten srodek kupowalam doradzila mi bym za kazdym razem myla wlosy szmponem dla blondynek ( mocno fioletowy) . Czesto nim myje wlasnie ale nie za kazdym razem . Nie chce tez miec platyny na glowie , wiec juz sama nie wiem o co prosic fryzjerow , platynowym pasemkom mowie NIE , zoltym rowniez (giggle . Jak bede w domu to podam nazwe tego srodka , rozrabia sie go z innym i kladzie na wlosy na 15 min . Istnieja rozne odcienie od jasnych do ciemnych , ale jeszcze raz powtorze - nie jest to farba i dziala tylko na wlosy juz farbowane , niweluje odcien ..
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”