Gdy nie pomyślało się o antykoncepcji....

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
kate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: kate » 19 cze 2005, 19:19

Aborcja to nie środek antykoncepcyjny. Edukacja seksualna stoi w naszym kraju na tak niskim poziomie, że wstyd.
To przede wszystkim matki powinny uświadamiać swoje córki w tym zakresie, żeby później nie musiały podejmować tak trudnych decyzji. Wyboru kobieta powinna dokonywać sama, bo to jest jej życie i nikt za nią go nie przeżyje. To ona będzie ponosiła jego konsekwencje zdrowotne i moralne.
Jestem przeciwniczką aborcji, ale uważam, że nie mam prawa decydować o wyborach innych. W Holandii, gdzie aborcja jest legalna i nie istnieje podziemie aborcyjne jest najniższy wskaźnik przeprowadzanych zabiegów, a u nas zabroniona i w podziemiu szaleje. Myśleć trzeba przed a nie po, bo po to już tylko trudne wybory...

Awatar użytkownika
Cleo
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Cleo » 27 cze 2005, 19:14

Zawsze się bałam,że przydarzy mi się ciąża podczas brania pigułek anty.
Co wtedy?Czy jakies powikłania moga wystapić?
Nie wiem co bym wtedy zrobiła? :?

Gosc3
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Gosc3 » 27 cze 2005, 20:53

Cleo moja koleżanka "zaliczyła" wpadkę :shock: w czasie przyjmowania pigułek

I tak poszła do ginekologa po nową receptę a lekarz zrobił taaaakie oczy :shock: -ależ Pani jest w ciąży :!: :shock:

Koleżankę nic nie pobolewało- ot czasami miała nudności (ale i one przy pigułkach czasami występują), powiększyły się piersi (to też się zdarza), wzmożony apetyt (również).
Miała 2-3 dniowe krwawienia.

Urodził się Jaś. Z wadą serca, niewykształconą lewą ręką, która kończyła się na wysokości łokcia dwoma kikucikami imitującymi palce :shock:

Więc pozwolę stwierdzić,że jednak pewien efekt uboczny był :( wystrczy,że masz chwilowe kłopoty z żołądkiem- źle się wchłonie pigułka i może się pojawić niespodzianka :shock:

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 18 lip 2005, 08:41

hmm a ja wam powiem tak, ze jestem przeciwna aborcji bo uważam że kazdy powinnien odpowiadac za swoje czyny i jak juz sie zdarzy wpadka to trzeba poniesc konsekwencje swojej glupoty a nie pozbywac sie szybko problemu, dziwi mnie to ze ludzie placza na widok psa przywiazanego do drzewa latem bo rodzinka musi udac sie na wakacje i tu taki problem-pies :!: a nad zabijanym dzieckiem nikt sie nie rozczula. Jak sie ktos dobrze zabezbiepcza to szansa zajscia w ciaze jest w zasadzie nie mozliwa, ja sie zabezpieczam 4 lata i jak narazie nie jestem mama.
A co do rodzin patologicznych to owszem uwazam ze jest to beznadziejna sprawa, ale moze zamiast eksterminacji malych czlowieczkow trzeba by lepiej popracowac nad prawem adopcyjnym i pozbawianiem praw rodzicielskich alkoholikow i narkomanow. Czy lepiej zabic niz oddac rodzinie ktora czeka latami na malenstwo bo sama nie moze go miec :?:

Czasem trzeba troche pomyslec zanim sie wyda wyrok na czyjes życie, bo istnieje wiele innych drog.

Za aborcja jestem tylko w momencie kiedy płód jest bardzo ale to bardzo mocno uszkodzony i nie ma szans zeby mogl zyc po urodzeniu.

Moze pomyslicie teraz ze jestem jakas inna ale takie jest moje zdanie.
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 18 lip 2005, 09:26

Momim zdaniem aborcja powinna byc legana-kazda kobieta powinna mieć prawo decydować o sobie i ani kościół ani prawo nie powinno decydować za nią. Pomyślcie co się dzieje z kobietami w ciaży wynikającej z gwałtu?? co taka kobieta czuje- i niby nalezy jej sie ta aborcja, ale zanim policja, zanim sprawa, zanim cokolwiek w tym pieprzonym kraju nastąpi to na aborcje jest już za późno. a ile ta kobieta musi psychicznie przejśći upokożenie przed całym światem.
A poza tym nosi w sobie dziecko jakiegoś wariata...... przepraszam ale ja chyba bym wolała sobie życie odebrać niż wydać coś takiemu światu :!:
Jest tyle sytuacji, każdy przypadek jest inny, i na pewno wiele takich które powinny zrbić tą aborcjie i bardzo tego chcą- mają to utrudnione, bo legalnie załatwić to bardzo trudne, a nielegalnie kosztowne.
Nie powinniśmy mieć prawadecydować o innych- powinno być legalne i każdy powinien robić wg własnego sumienia.
A przede wszystkim powinno się pracować nad edukacją sexualną społeczeństwa, która jest w opłakanym stanie. :roll:
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
mleczna krowa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: mleczna krowa » 18 lip 2005, 09:46

Czy niewydaje sie wam, ze gdyby aborcja byla calkowicie legalna, to ludzie by ja wykorzystywali jako "srodek antykoncepcyjny"? Nikt by nie uzywal prezerwatyw, bo przeciez naturalniej sa wieksze doznania i etc. a pigulki są drogie i źle wplywaja na organizm, wiec kazdy by sie kochal kiedy i jak by chcial a potem bylyby tylko kilometrowe kolejki, by usunąć dziecko. :roll:

Jak juz wczesniej pisalam ja jestem tylko za usuwaniem w konkretnych sytuacjach, tak jak wiekszosc z was : gwalt, wady genetyczne, patologia w rodzinie itp.
Omnis amans amens

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 18 lip 2005, 10:13

mlecna jeśli wydaje Ci się że aborcja to jak zjedzenie ciastka w kawiarni to się mylisz- to nie jest nic przyjemnego!! nie sądze aby jakakolwiek kobieta chciała się kochać bez zabezpieczenia z myślą "a zaraz pójde wyskrobac-przecież to nic takiego" :roll:
myśle że gdyby była świadomość rozwinięta to coś takieo nie miałoby miejsca. Czytałaś o Holandii?? tam nie ma kolejek.
widziałam jak taki zabieg wygląda....aż strach pomyśleć... ja zemdlałam przy zakładaniu spiralki- chyba przy skrobance bym umarła.
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
mleczna krowa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: mleczna krowa » 18 lip 2005, 10:27

No w sumie masz racje, że to nie jest nic przyjemnego, widzialam kiedys na descovery program o aborcjii....brrr wiec faktycznie może kolejek by nie było...heh No i faktem jest, że jeżeli zrobi to jakis partacz to potem możesz juz do konca zycia nie miec dzieci, bo moze cos uszkodzic... :roll:

Nie ma co porównywac Holandii do Polski, bo niesteyy jeszcze troszke odbiegamy w wielu sprawach... :wink:
Omnis amans amens

Gosc4
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Gosc4 » 18 lip 2005, 12:55

Ale Gaga, kiedyś tak było. Moja mama opowiadała, że kiedyś kobiety traktowały to jak środek antykoncepcyjny (na szczęscie nie ona), że np miała znajomą po 20 skrobankach :(

Gosc4
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Gosc4 » 18 lip 2005, 12:56

Zresztą nie tylko w Polsce, Marylin Monroe miała 13 aborcji...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”