ANTYKONCEPCJA

Moderator: Zespół I

Antykoncepcja - jaka stosujecie?

pigulki
213
52%
plasterki
25
6%
gumki
76
19%
wkladki
44
11%
naturalna
30
7%
inne
19
5%

Liczba głosów: 407

Marta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Marta » 24 lip 2005, 22:06

a któraś z was ma założoną spiralę? zastanawiam się właśnie nad tym :?:

Awatar użytkownika
agafijka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agafijka » 25 lip 2005, 10:09

ja akurat w tym przypadku calkowicie podporzadkowuje sie zaleceniom lekarzy i o spirali zaczne ew myslec juz po urodzeniu dzieci :roll:
co lenistwo robi z cz³owiekiem.....

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 25 lip 2005, 10:36

Ja mam założoną 2 spiralę. Nazywa się Cooper T czy jakos tak. Jest na 5 lat ale pierwszą wymieniłam po 3 latach. Teraz od ponad roku mam drugą. Pierwsze zakładanie to był koszmar. Gorzej mnie bolało niz poród synka (a rodziłam 14,5 godziny). Jak szłam na wymine to zaciągnęłam za sobą męża, tak się bałam. Teraz wiem, że to wina lekarza,że tak bolało. Wyjęcie pierwszej ,badanie i założenie drugiej trwałon 15 minut. Jak lekarz zapytał, czy chce zobaczyć starą wkładkę to powiedziałam, że tak i nową też. Na co pan stwierdził, że może być problem bo o il4e starą już wyjął i mi pokaże to nowa już jest na swoim miejscu i zobaczę ja za 3 lata. To mnie zamurowało. Okres trwa u mnie 3-4 dni. Pierwszy, trzeci i czrwart dzień to w zasadzie plamienia. Drugiego jest bardziej intensywny, ale przed spiralą miałam okres 5-7 dni i prawie mi po nogach leciało.
Generalnie jestem zadowolona w 100%. Nic mnie nie boli, o niczym nie muszę pamiętać. Jak dla ,nie same plusy.
Lekarz, który azakładał mi druga spirale jest z Wawy więc jak któraś jest chętna to mogę polecić bo specjalista na prawdę godny polecenia.
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 25 lip 2005, 11:17

Viki poleć lekarza. ja będe zakładać Mirene. już jedną miałam i to był wspaniały beztroski czas a teraz te tabletki..kto by o nich pamiętał.
jak zakładałam moją to wszystko trwało 5-7minut. i tylko jeden mały uścisk pamiętam. w wrażen tyle że po wszystkim jak już wyszłam z kliniki to zemdlałam...... :wink: a wiecie co zrobił lekarz....zostawił klinike i zawiózł mnie osobiście do domu....
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
agafijka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agafijka » 25 lip 2005, 20:19

........czyli klinika z pelnym pakietem uslug :D :wink:

Awatar użytkownika
OMEGA
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: OMEGA » 10 sie 2005, 09:51

bralam kiedys mercilon i mój organizm zniósl go cudownie, nie mialam negatywnych obiawów gdy zaczęlam go brać ani gdy przestalam :) Poza tym gdy nie bralam tabletek no to zabezpieczalismy sie gumka.. :? tylko jakoś tak mniej przyjemnie z tą gumką jest :wink:

malwinka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: malwinka » 10 sie 2005, 10:04

Ja od dwóch lat mam spiralę i sobie chwalę. Fakt, że po założeniu ból miałam staszny ale tylko 1 dzień. Teraz mam tylko bardzo obfite miesiączki. Za rok wyciągnę i założę nową.

Awatar użytkownika
Jusstine
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: Jusstine » 21 sie 2005, 22:09

Najpierw brałam Mercilon, póżniej Novynette, a od dłuższego czasu naklejam plastry Evra - mówcie co chcecie, dla mnie bomba :lol: Nie trzeba pamietać o nich codziennie, tylko raz na tydzień. A co najważniejsze, nie niszczą wątroby i innych organów wewnętrznych, jak pigułki.

Awatar użytkownika
OLA100
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: OLA100 » 21 sie 2005, 23:12

Ja juz od 4,5 roku biore tabletki.
Też słyszałam ,że plastry są dobre, tylko podobno drogie...???
Ile kosztuja i co ile się je zmienia-jeśli wiecie napiszcie!
5 pa¼dziernik 2005-korekcja noska u dr.Skupina !!!

Awatar użytkownika
agafijka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agafijka » 21 sie 2005, 23:19

a nie masz obaw, ze np plasterek sie troche odkleil i jest nie do konca skuteczny...... :?: :roll: i co z myciem sie gabka albo uzywanie peelingow :?: i jeszcze jedno- czy brzegi plasterka nie przybrudzaja sie nieestetycznie :?: :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ankiety”