Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.3

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 03 lut 2009, 23:43

E tam,nie powinna to nie je,ja nie powinnam slodyczy a wcinam na okraglo i czuje,ze bedzie tak z moja dieta podczas karmienia :oops: ;)

A w ogole to mam strasznego doła dzisiaj, przezywam od czasu do czasu depresje zwiazane z macierzynstwiem...
Z tym,ze wszystko sie zmieni i nie bedzie nigdy tak samo...
ze skoncza sie egoistyczne czasy i bedzie sie trzeba poswiecac 24 na dobe...
wiem,ze moze to egoistycznie i brzydko co piszę brzmi ale ta co rodzila pewnie miala podobne odczucia,czytalam to i owo,ze to normalne,ze nie czuje jeszcze instynktu macierzynskiego (a moze nie...? :o ) i ze baby blues(po porodzie) dotyka 3/4 kobiet,niekiedy w taki sposob,ze terapia tylko moze pomoc...
mam nadzieje,ze te stany lekowe mina :|
dzisiaj sie prawie poryczalam czytajac dzieciece gazetki typu "mam dziecko" ze co to bedzie,ze sobie nie poradze, ze bedzie wciaz plakac, budzic sie po 15 razy w nocy a ja zwariuje! :cry: Sorry,ale musialam to z siebie wyrzucic, bo ciaza to wcale nie jest przez 9 miesiecy tak wszytsko pieknie i wspaniale jak sie wydaje...

dobrze,ze maz stara sie mnie zrozumiec(bo tez kaze mu czytac wszystko co kobita przezywa to wie ;) ) bo myslalabym,ze jestem zła

Samanthii a ty gdzie jestes? pewnie gdzies na wakacjach super spedzasz czas...
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
ewelinatroll
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelinatroll » 03 lut 2009, 23:51

a jakiego masz Anielicanrw, pieska?
Doktor Kasprzyk Powiekszenie 27 luty 2013
Silimed Maximum XH 485
Wyjsciowka http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 45#p756845" onclick="window.open(this.href);return false;
6- dniowe http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=610" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
bluebeleczka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: bluebeleczka » 03 lut 2009, 23:57

londyjka to nie egoizm ze masz takie odczucia, to jak najbardziej normalne.

to znaczy ze sie "przetwazasz" w mamusie. dorze ze o tym myslisz. twoje zycie zmieni sie diametralnie, wiec nic dziwnego ze oblatuje cie strach.
edziesz szczesliwa tulac maluszka do piersi, ale beda momenty ze zatesknisz za wolnoscia i bedziesz sie zastanawiac jakby to bylo gdyby...

nos do gory, o moze nie bo jak mowisz jest zadarty :badgrin: , bedzie dorze.
kiedy bedziesz patrzyla na ta spiaca kruszynke, wszelkie strachy mina.
bedzies swietna mama, przede wszystkim dlatego ze zdajesz sobie sprawe ze zmian.
"Life is a stupid game, but atleast the graphics are awesome!"

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 04 lut 2009, 00:17

Londyjka pisze:E tam,nie powinna to nie je,ja nie powinnam slodyczy a wcinam na okraglo i czuje,ze bedzie tak z moja dieta podczas karmienia
no ale jednak nie wszystko bedziesz mogla jesc, zeby dzidzius nie mial kolek, tak wiec sila rzeczy bankowo wrocisz do figurki 8-)
Londyjka pisze:A w ogole to mam strasznego doła dzisiaj, przezywam od czasu do czasu depresje zwiazane z macierzynstwiem...
Ja nie wiem jak to jest, ale pewnie wiekszosc przyszlych matek ma jakies obawy, nie martw sie, napewno bedziesz mega happy jak zobaczysz swoja coreczke :-)

Fajnie ze masz sparcie w mezu ;)

Anielicanrw, Ja tez zawsze przywoze chleb i bulki :-D Nasze polskie najlepsze:P
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 04 lut 2009, 00:36

Londyjka, odpiisalam dluugi wywodzik apropo twojego postu wyslalam i niema hm...

powtorze sie wiec tylko ze takie dylematy i obawy to normalna sprawa
jak ujrzysz majunie to minie ci wszystko i taak bardzo i bezgranicznie pokochasz swa kruszynke ze nawet nieprzespana nocka cie nie zlamie...

napewno wszystko sie zmieni ale nie koniecznie na gorsze
masz meza ktory cie wspiera a to duuuuzo

bedzie dobrze londyjko, bedziesz swietna mama!!!!

moze nie czytaj za duzo by sie nie denerwowac ;)

;)
Anielicanrw pisze:przywiozlam psinke
pokaz ja hihi ;)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
-asia
Senior Moderator Beauty
Senior Moderator Beauty

Post autor: -asia » 04 lut 2009, 01:19

Londyjka nie będzie tak żle, zobaczysz 8-)
to wcale nie egoistyczne.

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 04 lut 2009, 02:23

Londyjka, Hej Skarbie, jak przeczytalam Twojego posta, to przed oczami stanol mi czas kiedy to ja bylam w ciazy, objawy identyczne, ostre stany wzruszenia, strach przed nieznanym, rowniez strasznie sie balam, ze sobie nie poradze, wiedzialam, ze w domciu bede tylko ja i malenstwo i rowniez jak Ty balam sie, ze mnie to przerosnie, zastanawialam sie jak to bedzie. A w pierwszej chwili gdy zobaczylam swoje malenstwo wszystko minelo, byl taki cudowny, slodki i kochany, popatrzyl na mnie swoimi pieknymi oczkami i juz w tym momencie wiedzialam, ze dam rade ze wszystkim. Buziaczki Kochana,

Anielicarw Gratuluje pieseczka i czekam na fotki tego slodziaka.

JESZCZE TYLKO 25 DNI I JADE PO POLSKI, A JUZ 04/03 PO MOJE NOWE CYCUNIE DO CZECH. JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 04 lut 2009, 14:00

dzieki,ze mnie rozumiecie.

chcialabym byc dobra matka...

jak bylam w Polsce to gdy za dlugo siedzialam z dziecmi mojej siostry to mnie strasznie meczyly,i wtedy na powaznie przestraszylam sie,ze nie mam instynktu macierzynskiego... nie wiem,byc moze ze swoim jest inaczje niz cudzymi...

pouki co nie umiem ze swoim "rozmawiac" jeszcze przez brzuch,jak to jest zalecane i te wszytskie "dobra"typu sluchanie muzyki specjalnej itp sa mi obce. Niedawno ogladalam wszystkie dzieciece ciuszki,ktore dostalam i sie cieszylam, albo ogladalam codziennie filmik z usg, a wczoraj zamowilam lozeczko i nawet mi sie po niego nie chce jechac... zeby to tylko byla ta swiadomosc zmian,nic wiecej... bo bardzo chcialam miec dziecko! I wiem,ze dla mnie bedzie najcudowniejsze i wyjatkowe

Ale zeby nie bylo tak nostalgicznie pare dni temu poswiecilismy Jej latarką w brzuszek i reakcja malenstwa to byl taki kopniak,ze az podskoczylam,hehe fajnie wiedziec,ze dzidzius reaguje 8-)

Renata juz Ci gratulowalam cyckow,a raczej faktu,ze juz niedlugo bedziesz miec operacje i bedziesz czula sie baaardzo seksi!!
Ja tez pisalam do Brzucha o termin ale nie odpisuje, dlaczego? Powinnam zadzwonic?

Pozdrawiam was wszystkie :p
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 04 lut 2009, 17:34

Londyjka pisze:Samanthii a ty gdzie jestes? pewnie gdzies na wakacjach super spedzasz czas...
taaaa...chcialabym ! :p :badgrin: :badgrin:
...niestety, nikt nie chce ze mna leciec !!! oh(m1

...nie pisze wam za duzo :oops: (ale czytam za to ! ;) )
prawda jest taka, nie chce mi sie NIC ...
mam tez ostatnio zrypany humor...http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... ii/zly.gif

jestem wlasnie w trakcie "dochodzenia rodzinnego " (cos jak szerlok h.http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 000024.gif ) - bo, chce sie w koncu dowiedziec, kto w tej rodzinie spiskuje przeciwko mnie i mojemu mezowi !!!!!!!!!!!!!! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... liwosc.gif

poza tym, plany mi sie troche popieprzyly :oops: ...i nie mam nikogo na chrzestna i chrzestnego mojej malej ,kochanej coreczki ! :(

londyjko...nie lam sie - nie jestes sama !!! ;)
ja mam czesto "matczyne schizy" :badgrin: :evil: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
... ale spoko. damy rade !!! 8-)
... tylko sobie nie wmawiaj jakiejs tam deprechy poporodowej czy czegos takiego !!! :shock: ...
NIE CZYTAJ TYYYLE o negatywnych rzeczach zwiazanych z porodem czy ciaza i nie wybiegaj zbytnio w przyszlosc !!!!!!!!!!
bo zamiast cieszyc sie "tym" stanem...pograzysz sie masakrycznie....http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... jezuuu.gif

to , co my teraz przezywamy ,spowodwane jest - mala ksiezniczka :-)
(nie od dzis wiadomo ze , baby w ciazy nie sa normalne ! :badgrin:
a juz na pewno nie te, ktore spodziewaja sie coreczki !!!!!!!!! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... %20sie.gif )

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 04 lut 2009, 17:43

Renata1 pisze:A JUZ 04/03 PO MOJE NOWE CYCUNIE DO CZECH. JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC
wow, faantastycznie, jaki masz miec implant?
Londyjka pisze:nie wiem,byc moze ze swoim jest inaczje niz cudzymi...
pewnie ze inaczej... ja z cudzymi dziecmi nie wytrzymywalam 2 godzin mialam taakiego nerwa...
poza tym ja jestem taki obrzydliwiec na "zapachy" "glutki" itp rzeczy hihi
przy moim dzidziulku wszytsko minelo hihi
Londyjka pisze: chcialabym byc dobra matka...
bedziesz londyjko, najlepsza!!!!

a ja mialam dzis dziwaczny sen.... ze kolezanka mnie pokula igla ze strzykawka i niemoglam oddychac ..... ;)
:|
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”