blokada przed byciem matką

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Kamilo
Super Admin Beauty
Super Admin Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamilo » 20 paź 2005, 10:32

In Germany, women and men don't want have children. From statistic source, if they stay like this, in 50 years, Germany will have only 30 million people :lol: :lol: :lol: . And big problem of ZUS (social cotisation), who is going to pay for old people? :? :? :?
How the politics can stop immigration in this case :?: :?:

Have a good reflexion.... :roll: :wink:

Awatar użytkownika
angelika
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: angelika » 20 paź 2005, 10:43

blondi 222 pisze:domyslam sie ze Gadze chodziło o porod :roll:
bo mnie on rowniez przeraza :wink:
a moje oba porody byly swietne:)..ale zgadzam sie z gagą...nie kazdemu to samo sczescie przynosi...tak jak kazdy lubi co innego ubierac, jesc itd tak wiele jest roznych ludzi ze wiele jest rzeczy ktore przyniosa im szczescie...i moja mala uwaga..szczescie trzeba onalezc w kazdej sytuacji...mam 2 dzieci i jestem szczesliwa..co nie znaczy ze np szczescia nie przyniosly by mi np podroze dookola swiata gdybym ich nie miala..tu chodzi o dana sytuacje i zawarte w niej priorytety...gaga nie ma dzieci i rozumiem..moze dazy by byc zdrowa, dosc do czegos, nalozyc firme ,spelnic sie w karierze czy nawet puszczaniu bakow (sorki gaga :wink: ) to chcwala jej za to..bo im wiecej roznorodnych ludzi tym weselej i nie nudno i na swiecie i na tym forum ..pozdrawiam pa
powiekszenie biustu u dr Kasprzyka 16.12.05, 255 model 410 LX inamed

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 20 paź 2005, 10:48

GAGA pisze:Kamila co Ty możesz wiedzieć o tym co innym rzynosi szczeście na tej ziemi??
nie wwzystkim to samo.
i Ty tak niby tolerancyjna osoba takie farmazony głosisz.
nie mówiłam do końca co czuje w kontekscie ciąży i całej tej otoczki ale o to prosisz.
więc po prostu czuje obrzydzenie jak widzę kobietę w tym stanie.i może niektórych to obrazi ale guzik mnie to obchodzi- mnie obrażawasz stosunek do tego że ktoś może tego nie chceć.
dla mnie forma przychodzenia dzieci na świat jest po prostu nieludzka.
i nie zamierzam się dłużej dochodzić z osobami które nie wiedzą tego że jednamu szczęście daje to a drugiemu co innego..... :roll:
wszystkie dzieciate myślą że jużnajwiększą mądrość świata posiadły.....szkoda słów.
Obojetnie co bys nie powiedziala fakty sa faktami, tak po to jestesmy kobietami, tak jest swiat skonstruowany, ale to nie znaczy ze zmuszam kogokolwiek do rodzenia. :wink:
Kazdy dokonuje wlasnego wyboru, ale moja opinia jest taka, ze najwieksze szczescie to dzieci ( na stare lata tylko one sa cenne ), no chyba ze strzelisz sobie w leb, aby tego nie doczekac (starosci) :roll: :lol:
:lol:

Dodano po 3 minutach:
blondi 222 pisze:domyslam sie ze Gadze chodziło o porod :roll:
bo mnie on rowniez przeraza :wink:
chodzilo rowniez o ciaze, wlasnie tego kobiety sie boja tzw. "znieksztalcenia" :roll:
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 20 paź 2005, 10:52

tak , ja wszystko rozumie , ujemny przyrost naturalny, ekspansje krajow azjatyckich , brak ludzi w wieku produkcyjnym za 30 lat.
Ale to tez z czegos wynika , a nasz piekny kraj z jeszcze bardziej pieknymi rzadzacymi jakos tez słabo sie stara aby stworzyc kobieta odpowiednie warunki socjalne poto aby mogły posiadac dzieci.
Niestety ale wiekszosc kobiet rezygnuje z bycia mama z powodow finansowych , bo za mało zarabiaja , lub boja sie zajsc w ciaze bo to grozi utrata pracy,
Bardzo czesto sie zdarza , ze odkładaja maciezynstwo na pozniej tzn. jak skoncza studia, zaczna nowa prace . Sama mam takie kolezanki i jest ich całkiem sporo , niektore z nich nadal nie chca byc matkami bo dopiero niedawno znalazły prace ktora zreszta wymaga od nich pełnej dyspozycyjnosci i znowu nie ma miejsca na macierzynstwo.
Fajnie jest gdy facet zarabia tyle ze kobieta nie musi juz pracowac , ale to sa jednostki w dzisiejszych czasach. Dzisiaj kobieta musi pracowac 8 czasem 10 godzin dziennie i czasem tak samo ciezko jak facet , pozatym ma jeszecz dom na głowie i wcale sie nie dziwie , ze nad dzieckiem coraz wiecej kobiet sie mocno zastanawia.

Awatar użytkownika
kate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: kate » 20 paź 2005, 12:24

cyryl-bea pisze:
Kamila pisze:
blondi 222 pisze: czy maja sie czuc wobec tego jak odrzut z eksportu ?
To ty to powiedzialas i nazwalas hmmm :roll: :!:

Taka kobieta bedzie na pewno nieszczesliwa i niespelniona, nic i nikt tego nie zastapi, przykre, ale prawdziwe :cry:
no to zes mnie rozwalila na lopatki hahaha

w dole po prawej na kompie jest zegarek po kliknieciu dwa razy, jest data i wskazuje ona na to ze jest 21 wiek :D

a ty mowisz jak moja prababcia
jak ktos naprawde ma taki silny innstynkt, to idzie do domu dziecka adoptuje malucha i po sprawie, nie msi do tego celu przechodzic tego co w tym calym interesie jest najmniej przyjemne znaczy "mekki w bolach przy porodzie "

Cyryl niestety nie dla każdej kobiety jest po sprawie. Niektóre nie mogą adoptować dzieci z przyczyn od nich niezależnych.

Co do wcześniejszej wypowiedzi Twojej i nie tylko Twojej
wyjaśnię po raz kolejny : Poglądy Dona są dalekie od poglądów Ligi Polskich Rodzin. Jemu chodziło nie o to, że kobieta ma siedzieć w domu i rodzić, ale o to, że jest do tego stworzona ze względów fizjologicznych. Przecież facet nie urodzi, bo nie może :wink: .
Mnie naprawdę nie bulwersuje fakt, że jesteście świadome swoich pragnień i odkładacie macierzyństwo na później. Nie bulwersuje mnie również, że są kobiety, które dzieci mieć nie chcą.
Wkurza mnie, że mówicie (nie wszystkie :!: ) o produkowaniu dzieci, maszynach do dzieci, inkubatorze itp.

Don powiedział o egoizmie i próżności, co strasznie Was zbulwersowało, a ja mam się nie bulwersować, kiedy w zasadczie przyrównuje się mnie do marginesu społecznego i nazywa dzieciorobem mojego męża.
Co do egoizmu i próżności....
kobiety z różnych względów decydują się na to, że dzieci mieć nie będą. Gaga sama w jedny z tematów napisała, że jest egoistką i pier.... primadonną . Jest pewna, że dzieci mieć nie chce, bo im szczęścia nie da i ja szanuję Jej decyzję, ale nazywanie dzieci bachorami i bękartami jest lekką ( :?: ) przesadą.
Inne nie chcą mieć dzieci, bo spadnie ich stopa życiowa i nie mówię tu o tych, które chcą najpierw stanąć finansowo na nogi, a potem rodzić, tylko o tych, które stać na utrzymanie małego człowieka.
Jeszcze inne nie chcą dzieci (chociaż w zasadzie chciałyby), bo się
boją, że figura im się po dzieciach zepsuje.
Czy takie podejście nie zalatuje egoizmem i próżnością?

Myślę, że określenia niektórych z Was były bardziej dosadne niż egoizm i próżność.

Dodano po 12 minutach:
blondi 222 pisze:chyba w tym problem , kazdy inaczej postrzega swoje szczescie ,
dla jednego szczesciem bedzie posiadanie dzieci . dla drugiego nie...
i tyle ... przy odrobinie tolerancji i zrozumiena łotwo to zrozumiec i uszanowac :wink:
Właśnie o to chodzi, a dziewczyny odbierają prawo do głosu w tym temacie Donowi i Kamilo, bo są facetami....

Macierzyństwo jest nierozłącznie związane z ojcostwem i facet posiadający dzieci ma napewno większe pojęcie o nim niż kobieta, która jeszcze dzieci nie posiada. On także musi się poświęcać, żeby dzieci wychowywać. Wspólnie musimy rezygnować z niektórych przyjemności i własnego wygodnictwa....ale to pomimo wszystko jest fajne.
Fajnie jest, gdy facet chce brać w tym wszystkim udział, gdy jest świadom swojej roli.
Mój cieszył się razem ze mną z narodzin dziecka, płakał, gdy kolejne utraciliśmy, płakał gdy o mało co nie umarłam, gnał ze mną do szpitala, gdy przy kolejnej ciąży groziło mi niebezpieczeństwo, dbał o mnie gdy rzygałam, puchły mi nogi, wspierał, karmił, mył, wiązał buty...

Facet to też człowiek, który ma swoje pragnienia względem posiadania dzieci. Nie sprowadzajmy go tylko do roli dawcy orgazmów uzyskiwanych drogą naturalną i ewentualnie nasienia (gdy przyjdzie nam taka ochota).

Awatar użytkownika
angelika
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: angelika » 20 paź 2005, 12:52

Kamila pisze:[Kazdy dokonuje wlasnego wyboru, ale moja opinia jest taka, ze najwieksze szczescie to dzieci ( na stare lata tylko one sa cenne ), no chyba ze strzelisz sobie w leb, aby tego nie doczekac (starosci) :roll: :lol:
:lol:

taak dzieci...a jesli one sie odsuna wyjada za granice..przeciez tez tak bywa... ile jest takich samotnych staruszkow...dzieci sa szczesciem...ale nie rodzimy ich dla siebie lecz swiata niestety...one musza isc swoja droga..i niestety tak jest ze na starosc o babciach rodzicach juz nie pamietaja tak czesto....maja swoje zycie i nim zyja...niestety czesciej tak juz jest..ze rzadko sa oparciem dla rodzicow...

"...Macierzyństwo jest nierozłącznie związane z ojcostwem i facet posiadający dzieci ma napewno większe pojęcie o nim niż kobieta, która jeszcze dzieci nie posiada. On także musi się poświęcać, żeby dzieci wychowywać. Wspólnie musimy rezygnować z niektórych przyjemności i własnego wygodnictwa....ale to pomimo wszystko jest fajne.
Fajnie jest, gdy facet chce brać w tym wszystkim udział, gdy jest świadom swojej roli.
Mój cieszył się razem ze mną z narodzin dziecka, płakał, gdy kolejne utraciliśmy, płakał gdy o mało co nie umarłam, gnał ze mną do szpitala, gdy przy kolejnej ciąży groziło mi niebezpieczeństwo, dbał o mnie gdy rzygałam, puchły mi nogi, wspierał, karmił, mył, wiązał buty...
"

i o tym pisze..szczescie trzeba umiec znalezc w kazdej sytuacji:)
ps...masz cudownego meza:)

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 20 paź 2005, 12:54

kate pisze: Cyryl niestety nie dla każdej kobiety jest po sprawie. Niektóre nie mogą adoptować dzieci z przyczyn od nich niezależnych.

Wkurza mnie, że mówicie (nie wszystkie :!: ) o produkowaniu dzieci, maszynach do dzieci, inkubatorze itp.
.

ale czy tak nie jest ? tylko siwadoma chcec posiadania potomstwa, realna szansa na ich wychowanie, milosc do mezczyzny ktoremu rodzi sie dziecko, jest godna szacunku postawa kobiety do podjetej decyzji, i tu mozna mowic o macierzynstiw jko o czyms wynioslym
Kazdej z nas moze sie zdarzyc ze mimo tych warunkow wspomnianych, wczesniej los zechce inaczej i zostaniemy same bez srodkow na zycie ale w momencjie poczecia, kierowaly nas inne instynkty a nizeli poped i to byla swiadoma chcec posiadania potomstwa.

jezeli zas kobieta zachodzi w ciaze rok po roku w haslem na ustach "... bo Bog tak chcial ..." " jakos to bedzie ...." to wybacz ale tu zgodze sie z wypowiedziami ze jest to glupota, egozm w stosunku do nowego zycia, i czyto zwierzecy instynkt ssaka, produkcja a nie macierzynstwo itp
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Youtube: tu
Portal: tu
Facebook: tu

https://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... g-oczy.gif
https://beautywpolsce.com/forum/upload/1 ... Obraz1.jpg

Awatar użytkownika
angelika
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: angelika » 20 paź 2005, 13:00

cyryl-bea pisze: jezeli zas kobieta zachodzi w ciaze rok po roku w haslem na ustach "... bo Bog tak chcial ..." " jakos to bedzie ...." to wybacz ale tu zgodze sie z wypowiedziami ze jest to glupota, egozm w stosunku do nowego zycia, i czyto zwierzecy instynkt ssaka, produkcja a nie macierzynstwo itp

[i]dobrze ze roznica miedzy moimi jest 6 lat

angelika ty serio nie widzisz roznicy miedzy byciem matka a inkubatorem nie wierze :?

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 20 paź 2005, 13:04

angelika pisze:[taak dzieci...a jesli one sie odsuna wyjada za granice..przeciez tez tak bywa... ile jest takich samotnych staruszkow...dzieci sa szczesciem...ale nie rodzimy ich dla siebie lecz swiata niestety...one musza isc swoja droga..i niestety tak jest ze na starosc o babciach rodzicach juz nie pamietaja tak czesto....maja swoje zycie i nim zyja...niestety czesciej tak juz jest..ze rzadko sa oparciem dla rodzicow...
angelika, to jest kwestia wychowania i wartosci jakie przekazujemy wlasnym dzieciom :wink:
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.

Awatar użytkownika
angelika
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: angelika » 20 paź 2005, 13:12

wiem kamilko wiem... u nas w rodzinie to wszyscy sa za rodzicami....ale nieraz jak widze moich znajomych jak traktuja swoich rodzicow....az sie zal robi...ale to nie ten watek :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”