Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Post autor: anima60 » 09 sty 2011, 18:33

Kwiatuszku, ja stosuję Retin-A, jest już w Polsce dostępny. Jest jeszcze krem Locacid o takim samym składzie. Niestety oba preparaty są na receptę. Poproś lekarza rodzinnego, oba są na 100%, więc nie powinien odmówić przepisania. Poproś od razu o 3 opakowania /jedno kosztuje 30-40zł/, wystarczy Ci na dłużej.
Ty chyba Retin stosowałaś zaraz po lifcie? wiem, ze miałaś prosić Brzuchańskiego o receptę, bo wtedy był dostępny w Czechach, a u nas nie można było dostać.
A w kremach to ja wit. A nie szukam, bo zwykle jest jej tam za mało, wolę te kremy apteczne

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 09 sty 2011, 20:18

anima, a jaka procentowo jest zawartosc retinolu w tym preparacie?

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 09 sty 2011, 21:21

Anima dzieki, retin A oczywiscie tak jak wspominasz miałam 3 opakowania, dawno je zuzyłam a w Polsce własnie go przez długi czas nie było. Polecę do lekarza niech da receptę. Mi po nim nic nie było, nie szczypało mnie ani nie piekło. Jeżeli skora sie luszczyła to tak niewidocznie,że nie było tego widac. Ale jak Ty go stosujesz to ja wierzę,że jest dobry i tez bede stosowała przynajmiej przez zimę. Dzieki wielkie.

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 09 sty 2011, 22:02

niebieska pisze:anima, a jaka procentowo jest zawartosc retinolu w tym preparacie?
0,5mg/1g tj. 0,05%

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 09 sty 2011, 23:55

znalazłam taka stronkę i tu można zamówić i Retin-A i ten Locacid {ta sama cena}. Nie wiecie czym one się różnią od Zoracu? Kończę tubkę, to może teraz kupię ten Retin-A?
Wybieram się jutro na ten lift i jestem kompletnie nieprzygotowana. nie kupiłam granulek homeopatycznych, zamiast schudnąć, to jestem grubsza {jak to w styczniu} .Jedynie zrobiłam manicure i pedicure , żeby chociaż końcówki ciała się jakoś prezentowały w prosektorium...jakby co........... (triste .Jutro muszę zrobić zapasy spożywcze i niech się dzieje wola nieba. Trzymajcie kciuki.....
zadowolona

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 10 sty 2011, 00:13

Babina to juuuz??
mial byc koniec stycznia a to znowluty czy marzec ...a to juz okazuje sie jutro!
Dzielna jestes kobitka ,dobrze bedzie! Wracaj odmlodzona i sliczna.
I nic nie pekaj,co tam granulki ,wiesz juz o lifcie wszytsko.Przejdziesz lajtowo a pozniej bedziesz sie zastanawiac "czemu tyle z tym zwlekalam" .
Trzymam kciuki od popoludnia.
no i temat liftow znow w watku ruszy .

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 10 sty 2011, 00:35

babina7 pisze:znalazłam taka stronkę i tu można zamówić i Retin-A i ten Locacid {ta sama cena}. Nie wiecie czym one się różnią od Zoracu?
Babina w Zoracu jest inna substancja aktywna.Ale czy Ty na pewno stosujesz Zorac? bo pamiętam, że kiedyś się wymazałaś Zoviraxem na opryszczkę (giggle zamiast Zorac-iem.
Prześlij kiedyś tę stronkę, oczywiście jak już będziesz po lifcie.
Za manicure może Cię obsunąć anestezjolog,bo zazwyczaj zakłada klips na paznokieć, żeby coś-tam monitorować. Lepiej zabierz ze sobą zmywacz
Trzymam kciuki (yes) (yes) (yes)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 sty 2011, 01:33

(rofl (rofl Zorac, {sprawdziłam w łazience} wtedy się pomyliłam tylko w nazwie, bo ciągle w TV szła reklama Zowiraxu . Opryszczki w zyciu nie miałam. (giggle
Przesyłam linka do apteki ale oni tez wymagają recepty przy odbiorze .Jest tylko takie ułatwienie, że lek czeka.R
http://www.doz.pl/leki/p536-Retin_A" onclick="window.open(this.href);return false;
Na takie smarowidła recepty mi wypisuje znajoma dentystka.
Zmywacz wezmę, chociaż u mnie nie będzie anestezjologa, bo Mazan robi w miejscowym.Podobno jak jest narkoza i coś nie tak z pacjentem, to paznokcie sinieją .No a ja pomałowałam właśnie takim ciemnopopielatym lakierem (giggle (giggle
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 10 sty 2011, 09:50

Ojjj Babinko kochana ja tez myslalam ze to do liftu to jeszcze kupe czasu!!!!
Trzymamy kciuki i wracaj sliczna i mlodsza o 15 lat (yes)

Ullrike a co to za znaczek TOP Beauty? wygrałas cos?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 10 sty 2011, 10:35

juz jutro??
trzymaj sie dzielnie i powodzenia (flower)
dobrze, ze humor Cie nie opuszcza.
ja uzywam retinolu z biochemii, tam ma byc 1%, ciekawe czy to prawda.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”