ja chyba na samej kaszy nie dam rady, za bardzo kocham warzywa, owoce i mięsko, chociaż troszkę....poza tym boje się, że dieta monotematyczna może trochę spustoszenia zrobić, brak białka, wapnia,
kwiatuszku dzieki za priva, masz rację, dla mojego biednego kręgosłupa brak wapnia to koszmar, dlatego będę stosowała ograniczenia obżarstwa, zobaczymy co z tego wyniknie
dzisiaj za twoją radą na śniadanko zjadłam jogurt naturalny+3 łyżki płatków owsianych+3 śliwki kalifornijskie, na drugie śniadanie będzie kasza jaglana dzisiaj ugotowana z listkami bazylii i czosnkiem granulowanym, jak nakładałam porcje do pracy to oczywiście spróbowałam, dobra
na obiad zaplanowałam pierś kurczaka(1/4, całości dużej czyli1/2 tego listka) oraz kaszę i sałatkę z buraczków.Robiła wczoraj w słoiki buraczki z papryką i trochę mi się nie zmieściło, zabrakło słoików, a o 22 nie będę do piwnicy latała, więc została na miseczce i będzie dzisiaj na obiad.
Dziś rano 0,5 kg mniej ale nie wiem od czego, ...moze wypociłam przez noc

bo w kibelku jeszcze nie byłam
wstawie info o sałatce piękności Heleny Rubinstein- stosowała ją całe życie i słyneła z pięknej cery
"Helena Rubinstein powtarzała, że nie ma kobiet brzydkich – są co najwyżej kobiety leniwe, a przez to zaniedbane. Radziła każdej swojej klientce, by nie tyko dbała o swoją urodę od zewnątrz, kupując porządne kosmetyki, czy spędzając długie godziny u kosmetyczki. Radziła, by każda z nas dbała o siebie również od wewnątrz. Nie bez kozery, często mówi się, że jesteś tym co zjesz!
W celu propagowania zdrowego stylu życia i naturalnego piękna, Helena Rubinstein stworzyła surówkę, sałatkę piękności. Jedz ją każdego dnia, zmieniając kompozycję owoców i korzystaj z różnych rodzajów nabiału. Dodaj orzechy, nasiona słonecznika lub dyni, a na pewno surówka piękności nie znudzi Ci się nigdy! Osobiście znam osoby, które jedzą tę surówkę od przeszło dwóch lat i nie myślą z niej zrezygnować!
Dla ciekawostki dodam, iż Helena Rubinstein cieszyła się znakomitym zdrowiem i urodą przez długie, długie lata. Jedząc praktycznie codziennie surówkę piękności dożyła 95 lat! Myślę, że ten argument przekona niejedną z nas, by przerzucić się z rana na surówkę piękności!
Surówka piękności – przepis Heleny Rubinstein
Oto sprawdzony przepis na surówkę piękności. Surówka piękności jest przyrządzana w zaledwie 2-3 minuty, więc nie musisz się martwić o brak czasu na jej przygotowanie z samego rana. Nie masz czasu na jej skonsumowanie przed pracą? Surówka piękności z łatwością może być zabrana do próżniowego pudełeczka razem z Tobą do pracy! A oto przepis:
Do miseczki wsyp szklankę o pojemności 200 ml płatków owsianych tradycyjnych, wszystko zalej chłodną, przegotowaną wodą i pozostaw na noc.
Rano dodaj do płatków trochę soku wyciśniętego z cytryny oraz łyżkę miodu.
Do przyrządzonej sałatki piękności, w zależności od Twojej diety, upodobań dodaj jogurt naturalny, grecki, kefir, mleko kozie, krowie, sojowe.
Zależnie od pory roku udekoruj surówkę piękności dużą ilością świeżych lub mrożonych owoców
opcjonalnie możesz dodać odrobinę orzechów lub nasion słonecznika, dyni.
Surówka piękności zalety
Dzięki porannej dawce surówki piękności, zapewnisz sobie mocne, zdrowe włosy, nie łamiące się paznokcie i sprawną pracę jelit. Dodatkowo, nabiał zapewnia nam odpowiedni dowóz wapnia, minerałów, witamin. Owoce zapewniają witaminy rozpuszczalne w wodzie i słodki smak. Płatki owsiane natomiast zapobiegają nadciśnieniu, miażdżycy i podwyższonemu poziomowi cholesterolu we krwi. Jednym słowem, surówka Heleny Rubinstein to samo zdrowie!"