TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Post autor: ullrike » 09 sty 2012, 22:37

Phiii tez mi wyczyn Wiesiunia :)
ja po Swietach ..tzn te kilka dni miedzy Swietami a Sylwestrem 3 kilo wiecej!!
Bo w Wigilie rano mialam jeszcze 64 kilo (giggle

ale powaznie ...ja juz tez cwicze, dzisiaj na orbiterze 4o min poki co i 260 cal mniej .nie jest to zaden wyczyn ,ale zawsze lepiej nic nic.
I w saunie infrared pol godziny wysiedzilam sie ,wiec tez troche wody wycieklo.

Ps ,Nie nadelam sie do zdjecia ani troche ale i bez sztucznego wciagania,
Sama prawda.

Awatar użytkownika
Wiesiunia64
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Wiesiunia64 » 09 sty 2012, 22:41

Znając Cię, do wiosny pożegnasz się z "6" z przodu

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 10 sty 2012, 08:39

no prosze jak sie temacik rozkręcił
przezylam pierwszy dzien czulam sie na koniec dnia jakbym papierosy rzucala, jeszcze moj men przyniosl kawalek tortu i jadl przy mnie i jeszcze stalo przede mna ptasie mleczko
a ja twardziel nie ruszylam, on jadl pysznosci a ja herbatke bez curku (shake
]normalny hardcor
po pracy zjadlam jajecznice z 2 jajek(mial byc omlet bez maki ale sie rozlecialo) z 2 pieczarkami 1 plasterkiem szynki i szczypiorkiem
potem jogurt owocowy i pol pomaranczy
na kolacje 1 paroweczka i 1 ogorek konserwowy
dzisiaj rano caly kg mniej oczywiscie schodzi z kichow bo jakos nic nie widac zebym cienkla zreszta w takim tempie to niemozliwe ale jakby udalo mi sie gubic 1 kg tygodniowo to za poltora miesiaca bylo -6kg byloby juz dobrze (inlove
plus minus za wczoraj wyszlo mi 850 kcal
a dzisiaj do pracy 3 jajka na twardo 1 pomidor
2jogurciki owocowe fructis jeden 98 kcal
sok warzywny 80 kcal
i serwek wiejski ale dzis 200 g

Awatar użytkownika
kimm
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: kimm » 10 sty 2012, 08:47

ehhh, ja to nawet tej 6 z przodu wagi już nie mam... (triste

a była, jeszcze niedawno, i nawet do 5 się zbliżałam, w zeszłym roku, nie - wróć, to było w 2010,
w czerwcu, zaczęłam Dukanem, i do grudnia ok. 9 kg zleciało
ale w 2011 powoli, ale systematycznie wróciły te kilosy

no i prawda stara jak świat - nie sztuka schudnąć, sztuka tę wagę potem utrzymać

dla mnie najlepsza dieta to byłaby taka, że miałabym np. całą miskę/gar jakiegoś jedzenia,
i w razie głodu idę tam i jem, tyle ile chcę, bez żadnych ograniczeń
co jem jest mniej ważne, ważna ilość, nie wiem z czego to wynika, może z tego że nie lubię
żadnych ograniczeń? /a może z tego, że w dzieciństwie często głodna chodziłam?/
Dukan właśnie taki jest, ale nie wiem, czy drugi raz próbować...
wiem tylko, że muszę coś zadziałać, bo będzie źle

wiem też, że jak zgubię pierwsze 3-4 kg to potem będzie już z górki, bo motywacja będzie

może jakaś monodieta, przez tydzień tylko, żeby "zaskoczyć"? muszę w necie poszukać...

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 10 sty 2012, 09:06

kim no właśnie ja na razie tak chce zadziałać taka mini dieta żeby coś się ruszyło
a potem pilnowanie moze jak cos znajdziesz to tu wrzuc
ja odnalazlam post urlike z 2007 z grudnia jak zaczela dukana a my wszystkie za nią teraz trabia ze dukan nie zdrowy
a obzarstwo to zdrowe - nie sądzę
urlike ma świetny sposób sukiena piękna i to i motywacja jest
ja w sumie podobnie mam po prostu w ubirania które kupiłam w tamtym roku w większości nie właże i wygladm własnie jak taki balerown jeszcze mi tylko paseczka brakuje zeby to podkreślic... (rofl

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 10 sty 2012, 09:50

Tez sobie tak pomyslałam,ze Ullrike to twarda sztuka i pomilczy pare tygodni w temacie tycia i potem zaskoczy nas wagą 61 kg (yes) Sukieneczka fajna wiec bedziesz ekstra sie na wiosne prezentowała.

Ja na wage nie wchodze bo cos mam problemy z wypróżnianiem i brzuch mam jak balon,ale sie mierzylam,wiec udo 58,biodra [mierzone przez posladki w najgrubszym miejscu,na bryczesach] i mam 100 TALIAAAAAAAA 73 !!!! zawsze mialam 67-69 mam nadzieje ze to przez to zaparcie.Ide zaraz po jakies ziola,a jak nie pomoze to rura od odkurzacza w du... (mooning
Pare lat temu moze z 10 mierzylam spodnie u takiej babeczki w sklepie i zachwycała sie moja talią,ze niby wiekowa juz jestem (giggle a talia jak u nastolatki. Powiedzial zebym sie nie cieszyla za bardzo BO NA STARE LATA TALIA ZANIKA! Pomyslałam ze babsko bredzi.Jak bede szczupła to co ma zanikać,co tłuszcze w tali obrosne jak ja zawsze w tyłku tyje a w tali nie. Ale chyba baba miala racje bo juz nie raz mialam w pupie 100 cm nawet chyba ze 104 ale talia zawsze 68 a teraz to jakas masakra.Myslałam ze zemdleje jak sie wczoraj zmierzylam!! Ale oczywiscie zeżarłam znów 2 lizaki (headbang

Co do Dukana,to moim zdaniem takie bredzenie i nagonka na lekarza bo za dobrze mu szlo.Sprzedawał dziesiatki tysiecy ksiażek i komus to sie nie spodobało.
Pisalam juz kiedyś.Brat i bratowa byli na Dukanie,mój mąż tez i ja przez tydzien ale przytylam 20 deko (giggle bo normalnie tyle nie jem co tam kazali.
Brat oczyćił watrobe,oczyscił organizm bo je sie tylko chude pokarmu,zdrowe pokarmy I DOSC ZE SCHÓDL CHYBA Z 12 KG,TO JESZCZE ODMLODNIAL O 10 LAT!!! znikney mu wory pod oczami,zeszla opuchlizna z twarzy....wygladal wspaniale i czuł sie wspaniale. Po 3 iesiacach znów zaczął sie obżerać i przytyl z 6 kg. Mój mąż przytyl moze z 2 kg w porywach 3 a schudł chyba 8 albo wiecej.
Ja jak przez 10 dni na dukanie jadlam to co kazał TO POTEM PRZEZ MIESIAC NIE BOLALA MNIE GLOWA!!! A codziennie od lat wstaje z bólem głowy,od woreczka żółciowego ja sie nażre tlustych slodyczy,czekolady.
Gdy by nie to ze przy dukanie trzeba jesc same wedliny,miesa,to bym ja stosowala,ale okropnie nie lubie miasa,wędlin,a teraz nawet ryb.

Która moze nich wróci do Dukana bo wcale nie jest to zla dieta.
Jest jakaś dieta Atkinsa czy jakiegos innego czorta,co je sie same ociekajace tłuszczeb,boczki,kotlety,steki.... (puke to dopiero jest debilizm i jakoś tej diety nie zakwestionowali a Dukana tak,bo chlopina na ksiazka super zarabial!!
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 10 sty 2012, 10:28

sabrina nagonki sa na każdą modną dietęmodna byla kopenhaska i norweska bo wszedzie trabili ze zle
potem kapuściana tez źle
potem dukana tez źle
a jak ktoś wpierdziela jak małpa kit, to dobrze...?
smażone, duszone i sosiki i kluchy i kopytka i pierogi, to dobrze bez pierdół
jak sie chce schudnać to bilans musi być ujemny, ot co
a co do mięs ostatnio tez mi sie nie chce, tak sie wlasnie zastanawiam, czy mozna by ryz jesc bo ma duzo białka
na sniadanie zjadlam pol serka bo juz mi sie reszty odechcialo ble (puke jakis niedobry odwodniony chyba zle byl przechowywany
a wymiary masz prawie jak ja z ta talia to tez dla mnie szok pierwszy raz w zyciu mam bokiem brzuch nad paskiem odstaje tu gdzie zolądek w zyciu tak nie mialam wygldam jak w ciazy tylko ze ta ciaza u gory a nie na dole a moze i na dole tez ale masakra cycki rowne z brzuchem
sabrinka trzeba wykonywać koniecznie jedno ćwiczenie - kręcić glową w lewo i prawo ile razy ktoś się nas zapyta czy chcemy coś zjeść

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 10 sty 2012, 14:31

marena43 pisze: sabrinka trzeba wykonywać koniecznie jedno ćwiczenie - kręcić glową w lewo i prawo ile razy ktoś się nas zapyta czy chcemy coś zjeść
Ha ha to Ci sie udało (yes) Kupilam ziola na trawienie,wypilam i czekam az pojde do wc.

Awatar użytkownika
kimm
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: kimm » 10 sty 2012, 18:19

to kręcenie głową w lewo i w prawo przy innych to pikuś /przynajmniej dla mnie/
gorzej pokręcić jak jestem sama...
normalnie "na stare lata" jakaś taka pobłażliwa i bardzo wyrozumiała dla siebie się zrobiłam (no)

Sabrina - jak ziółka? zdały egzamin? (clin

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 10 sty 2012, 19:24

kimm pisze: Sabrina - jak ziółka? zdały egzamin? (clin
No jeszcze nie,walne chyba druga torebkę (coffee
marena43 napisał(a):
sabrinka trzeba wykonywać koniecznie jedno ćwiczenie - kręcić glową w lewo i prawo ile razy ktoś się nas zapyta czy chcemy coś zjeść
Córci to przeczytałam i smiała sie ze super!!!

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”